Loading...

Sex organisationer i Örebro börjar samarbeta

Under 2017 träffades representanter från Örebro kommun, Studieförbundet Bilda och Örebro Föreningsråd i olika sammanhang föreningar och organisationer som engagerat sig i att skapa fler möten mellan etablerade svenskar och nysvenskar (asylsökande/nyanlända/ensamkommande). Organisationerna uttryckte ett gemensamt behov: att hitta fler ”kompisar” eller ”mentorer”. Det vill säga personer som är villiga att ge några timmar av sin tid vid ett eller flera tillfällen för att fler ska få en chans att öva på att prata svenska, lära sig mer om svenska samhället eller kanske bara ta en fika med en svensk. Vi bestämde oss för att göra en gemensam insats och synliggöra behovet av fler som hjälper till.

De sex organisationerna är: Röda Korset, Mentor Sverige, Studieförbundet Bilda, Invitationsdepartementet, Yrkesdörren samt Kompisbyrån.

FÖR ETT VARMARE ÖREBRO

När människor möts och lär känna varandra blir vår stad mindre uppdelad. Våra nysvenskar köar för att få träffa en svensk. Välkommen att anmäla dig för att göra en insats!

Anmäl dig
OM OSS
2018-12-28T09:41:16+02:00